Juniori Jokipojat ry

Luistelu- ja kiekkokoulu - Info

RAKASTUMAAN JÄÄKIEKKOON LUISTELU- JA KIEKKOKOULUUN

Juniori Jokipoikien huippusuositut luistelu- ja kiekkokoulut järjestetään Joensuussa Mehtimäen jäähallilla. Kaikki lapset ovat tervetulleita oppimaan jääkiekon pelaamisen sekä luistelun taitoja kanssamme. Aikaisempaa kokemusta jääkiekon pelaamisesta, luistelusta tai ylipäätään liikunnasta ei tarvitse lapsilla olla. Pääasia on saada lapset liikkumaan ja rakastumaan suomen seuratuimpaan urheilulajiin jääkiekkoon. Lajia voi tulla rohkeasti kokeilemaan, vaikka ei olisikaan ihan varma, onko laji sittenkään oma juttu. Laadukas ohjaus, yhdessä muiden lasten kanssa toiminen sekä leikkien ja pelien kautta oppiminen tekee luistelu- ja kiekkokoulusta erittäin hauskan kokemuksen. Harrastaminen on myös todella edullista.

Pääasia meille on luoda lapsille mahdollisimman positiivinen ja hauska kokemus ylipäätään liikunnasta, luistelusta sekä jääkiekosta lajina. Jääkiekko herättää ihmisissä voimakkaita tunteita; iloa, onnea, hauskuutta, yhteenkuuluvuutta, innostusta ja lajiin rakastumista. Tuodaan mahdollisimman paljon lapsia jäähallille innostumaan liikuntaan ja ihastumaan kanssamme jääkiekkoilun polulle!

VARUSTEET LUISTELU- JA KIEKKOKOULUISSA

Kaikilla lapsilla on oltava ristikollinen kypärä ja kaulasuoja. Kaikkien varusteiden ei tarvitse olla uuden kiiltäviä, myös ehjät käytetyt varusteet ovat oikein toimivia. Jokaiseen ryhmään voi tulla täydessä varustuksessa tai kevyemmässä varustuksessa. Alla tarkempaa infoa ryhmäkohtaisista suosituksista varusteiden osalta.

Juniori Jokipojilta saa kokeilijoille myös lainaan kaikkia varusteita! Jos jotain varusteita ette ehdi hankkimaan tai jotain unohtuu, niin ei hätää, Juniori Jokipoikien lainavarusteilla pääset alkuun!

RYHMÄKOHTAISET VARUSTEET

Lapsi-vanhempi-ryhmä
- ristikollinen kypärä, kaulasuoja, luistimet
- myös jäälle mukana tulevalla vanhemmalla luistimet ja kypärä

Luistelukoulu
- ristikollinen kypärä, kaulasuoja, luistimet, maila, polvisuojat
- jäälle saa tulla myös kaikissa varusteissa

Kiekkokoulu
- täysi varustus, myös kevyemmässä varustuksessa voi tulla paikalle

Miten jääkiekko harrastuksen aloittaminen etenee?

Lapsi aloittaa aluksi sen ryhmän mukana, johon hänet on ilmoitettu. Taitojen karttuessa lapsi voi liikkua ryhmästä toiseen luistelu- ja kiekkokoulun välillä. Perheen pienimmät aloittavat lapsi-vanhempi-ryhmistä, joissa ei tarvitse olla luistelutaitoa ja kaikki harjoitteet tehdään yhdessä vanhemman kanssa. Luistelutaitojen karttuessa lapsi pääsee siirtymään luistelukouluun, jossa harjoitteita tehdään jäällä ilman vanhempia.

Lapsen iällä ei ole merkitystä siihen, mistä ryhmästä aloittaa tai mihin ryhmään siirtyy; siirtyminen ryhmästä toiseen tapahtuu luistelutaitojen karttuessa. Kun lapsi alkaa viilettää jäällä luistelukoulussa mallikkaasti luistelutaitojen oppimisen jälkeen, siirtyy lapsi seuraavaksi kiekkokoulun puolelle. Kiekkokoulun puolella lapsi pääsee toimimaan enemmän mailan ja kiekon kanssa ja tässä kohtaa luistelu on kehittynyt riittävälle tasolle taituroida myös kiekon kanssa.

Kohti ensimmäistä ikäluokkajoukkuetta
Marraskuussa ekaluokkalaisille perustetaan U8 joukkue. U8 ikäluokkatoiminnassa tulee omia harjoitteita ja omia pelitapahtumia. Harjoitusten sisältö ei muutu suuresti siirryttäessä luistelukoulusta ensimmäiseen U8 joukkueeseen, mutta ryhmäkoko pienenee, sillä jäällä on vain oman ikäisiä lapsia. Pelitapahtumien mukaan tuleminen ja lapsen oman joukkueen käynnistyminen on suurin juttu U8 toiminnassa. Lapsi pääsee kuulumaan osaksi omaa ryhmää ja ystävystymään tiiviimmin ikäluokkatoiminnassa. Tässä ikäluokassa lapsen ei tarvitse olla mestari kiekon kanssa tai kentän nopein luistelija, myös jääkiekolle ja luistelemiselle vieraat lapset ovat tervetulleita ikäluokkatoimintaan. Luistelukoulupohja helpottaa, mutta ei missään nimessä ole pakollinen.

Vanhemman rooli luistelu- ja kiekkokouluissa
lapsi-vanhempi-ryhmässä vanhempi, sukulainen tai muu läheinen aikuinen tulee lapsen mukana jäälle auttamaan luistelemisen opettelun alkumetreillä. Luistelukoulussa lapsi toimii jo valmentajien kanssa, luistelukoulussa vanhemmat voivat jäädä hallille seurailemaan lasten jäällä viilettämistä. Kiekkokoulussa myös seuran valmentajat ohjaavat lapsia kaukalossa.

Ohjaus harjoituksissa
Luistelu- ja kiekkokoulun ohjaajat ovat seuran kouluttamia. Kaikissa ryhmissämme, lapsi-vanhempi-ryhmissä sekä luistelu- ja kiekkokoulussa lasten kanssa jäällä on useita ohjaajia. Jokainen lapsi saa ohjausta ja jokainen lapsi huomioidaan yksilöllisesti.

Miten liikuntatuokio etenee?
Paikalle kannattaa tulla noin 15-30min ennen jään alkua. Varusteet puetaan päälle pukukopissa. Sen jälkeen siirrytään yhdessä jäälle. Jäällä vietetään iloinen liikunnallinen hetki, missä opetus tapahtuu leikkien ja pelien avulla. Kiekkokoulussa toimintaan tulee mukaan kiekon kanssa tekeminen ja taitojen opettelu taitorastien kautta. Leikit ja pelit ovat edelleen tärkeä osa kiekkokoulun harjoituksissa.

ILMOITTAUTUMINEN

Luistelukouluihin otetaan lapsia pitkin kautta, joten älä mieti enää vaan tule tutustumaan - vaikka jo seuraaviin harjoituksiin!

Taitovalmentaja:
Janne Hattunen
045 634 6401
[email protected]

QA

Pitääkö olla kaikki varusteet?
Lapsi-vanhempi-ryhmässä riittää ristikollinen kypärä, kaulasuoja ja luistimet. Luistelukoulussa ei tarvitse olla, ristikollinen kypärä, kaulasuoja, luistimet, maila ja polvisuojat riittävät. Kiekkokoulussa on hyvä olla kaikki varusteet.

Onko varusteiden oltava uuden kiiltäviä ja kalleinta sorttia?
Ei ole tarpeellista. Käytetyt varusteet riittävät vallan mainiosti, mikäli ne ovat täysin toimivia ja laadukkaita. Harrastuksen kustannuksien laskemiseksi käytettyjä varusteita voi käyttää. Myös täysin uudet varusteet käyvät. Juniori Jokipoikien varustevarastosta saa tarvittaessa myös varusteita.

Onko lapseni vakuutettu luistelu- ja kiekkokoulutoiminnassa?
Seura on hankkinut vakuutuksen kaikille toimintaan osallistuville lapsille.

Millaista ohjaus on?
Paikalla on seuran kouluttamat ohjaajat ja harjoitussisältöihin ovat omat vaikutteensa tuoneet seuran ammattivalmentajat.

Luistimien teroitus?
Järjestetään koordinoidusti seuran kautta useamman kerran talven aikana, teroituspäivistä tiedotetaan erikseen ennakkoon osallistujille.

Saako vanhemmat mennä kengät jalassa jäälle?
Lapsi-vanhempi-ryhmässä jäälle menevällä vanhemmalla tai aikuisella on oltava luistimet jalassa.

Saako vanhemmat mennä aitioon?
Luistelu- ja kiekkokoulussa vanhempi saa tulla aitioon, mutta suositellaan vanhempia menemään katsomoon seuraamaan treenejä.

Riittääkö jos tulen viittä minuuttia ennen jään alkua paikalle?
Suosituksena on saapua 15-30 minuuttia ennen harjoitusten alkua paikalle.