Juniori Jokipojat ry

Vanhemmalle

Vanhempien pelisäännöt:

1. Kannustan ja tuen lapseni jääkiekkoharrastusta. Kuuntelen hänen kokemuksiaan ja autan omalta osaltani häntä nauttimaan liikunnan riemusta. En arvostele häntä enkä hänen pelitovereitaan.

2. Sitoudun noudattamaan seuran ja joukkueen sääntöjä muistaen, että kyse on lasten harrastuksesta.

3. Seuraan joukkueen ja seuran tiedottamista ja maksan asiaankuuluvat maksut ajallaan.

4. Tarjoan mahdollisuuksieni mukaan apua valmentajille ja huoltajille. Osallistun mahdollisuuksieni mukaan joukkueen ja seuran talkootoimintaan.

5. Vanhempana minulla on oikeus ja velvollisuus puuttua lapseni, tai muiden lasten käytökseen itse, mikäli joku toistuvasti häiritsee tai käyttäytyy huonosti, jotta valmentaja saa keskittyä ohjaamiseen kurinpidon sijasta.

6. Toimin hyvänä esimerkkkinä lapsille. Käytän asiallista kieltä ja kunnioitan muita läsnäolijoita. En tupakoi enkä esiinny päihteiden alaisena kentän laidalla.

7. Kunnioitan valmentajien ja muiden vapaaehtoisten työtä lasten harrastuksen hyväksi.

8. Keskustelen oman lapseni kanssa joukkueen omista säännöistä.

9. Kannustan koko joukkuetta ja reilua peliä. Annan omalta osaltani joukkueen pelaajille ja valmentajille keskittymisrauhan hyväksyen sen, että valmentaja ohjaa lapsia harjoituksissa ja peleissä.

10. Ilmoitan joukkueenjohdolle ja valmentajalle mahdollisimman pian pelaajan kauteen ja peleihin vaikuttavista muutoksista kuten allergiat, loukkaantumiset, matkat yms.

11. Huolehdin, että lapseni ilmoittautuu harjoituksiin, peleihin ja muihin mahdollisiin tapahtumiin ajoissa, joukkueen käytäntöjen mukaisesti.

12. Huolehdin siitä, että lapseni on harjoituksissa sekä pelitapahtumissa ajoissa paikalla asianmukaisissa varusteissa. Lapsen ollessa sairaana jäämme kotiin.

13. Huolehdin siitä, että pelireissuilla lapsellani on riittävästi terveellistä ruokaa ja/tai välipalaa sekä asiamukaiset varusteet myös matkoja varten.

14. Huolehdin omalta osaltani, että eri some-kanavissa tapahtuvaa joukkuetta/seuraa koskeva viestintä on asiallista ja rakentavaa ja seuraan, että siellä ei tapahdu kiusaamista.