Juniori Jokipojat ry

Yrityskumppani: JH Louhinta

30.01.2024
Juniori jokipojat

Juniori Jokipoikien toiminnassa yrityskumppanit ovat äärimmäisen tärkeä osa seuran toimintaa, sillä he mahdollistavat laadukkaan urheiluseuratoiminnan pyörittämisen. Ilman arvokkaiden kumppaneidemme tukea, emme voisi mitenkään panostaa jääkiekon harrastamisen laatuun samalla tavalla kuin tällä hetkellä. Tämä artikkeli on osa yrityskumppaneidemme esiin tuomisen juttusarjaa. Haluamme korostaa kumppaneidemme merkitystä meille ja avata seuramme jäsenille sekä seuraajillemme tarinoita ja henkilöitä kumppaneidemme takana.

Olemme saaneet estradille tänään YLIVOIMAA pelaavan pääyhteistyökumppaneihimme kuuluvan JH-Louhinta Oy:n yrittäjän Janne Huikurin.

Janne Huikuri, miten yritystoimintanne on saanut aikanaan alkunsa ja miten päädyit yrittäjäksi?

” Yritys sai alkunsa vuonna 2009, kun aloitin yritystoiminnan alkuun toiminimellä. Isälläni oli ollut pitkään saman alan yritys ja hän kyseli alun perin, että lähtisinkö hänen yrityksensä jatkajaksi. Päätin kuitenkin aloittaa oman liiketoiminnan. Isäukko näytti minulle alan askelmerkit ja opin alan saloihin hänen opastuksellaan. Yrittäjyys on tullut minulle siis verenperintönä ja yrittäjähenkisyys on kulkenut suvussa. ”- vastaa Janne Huikuri.

Miten kuvaisit omaa tarinaasi kohti JH-Louhinnan yrittäjänä toimimista?

” Alun perin minä kävin ammattikoulussa talonrakentajan puolen. Työharjoitteluita tein jo opintojen aikana louhintapuolelle, mutta tein myöskin työharjoitteluita muihin rakennusalan tehtäviin. Veri veti kuitenkin aina takaisin kalliohommiin. Olen tehnyt koko työurani ajan louhintatöitä yhteensä 22 vuoden ajan. Ensimmäisiä kertoja kalliopuolen työmailla ollessani, keräsin varoja ensimmäisen mopon ostamiseen. Mopoilun jälkeen oli aika mennä kevarikaupoille ja töitä pitikin tehdä enemmän kevaria ja kevarikorttia varten. ” – kertaa Huikuri uratarinaansa.

Onko yrityksellänne tulossa jotakin uusia aluevaltauksia tai mikä on seuraava tavoitteenne?

” Yrityksellä on tavoitteena kehittyä kokonaisvaltaisesti eteenpäin sekä laajentaa kalustoaan entisestään. Olen hyvinkin tyytyväinen Itä-Suomessa toimimiseen ja kehitämme toimintaa alueemme sisällä. Yrityksemme vahvuus on mahdollisimman haastavien kohteiden tekeminen ja olemme erikoistuneet niihin. Teemme kuitenkin myös kaikenlaisia kallio- ja louhintatyökohteita. ” – selventää Huikuri.

Millainen on sinun oma urheilu- ja jääkiekkotaustasi?

” Pelasin oman junioriaikani Liperin Kiekossa jääkiekkoa ja pelaaminen päättyi mopoiluikään, samalla kun ajatukset työurasta alkoivat viedä kalliohommien suuntaan. Liperin Kiekossa kiersimme usein ympäri maakuntaa pelaten Outokummun Kiekkoa, Polvijärven Urheilijoita, Nurmeksen Sepot sekä Eno Jetsiä vastaan. Pelasin nuorempana samanaikaisesti myöskin lentopalloa ja Ylämyllyn Yllätyksessä jalkapalloa.

Muita rakkaita harrastuksia minulle ovat olleet motocrossi ja kelkkailu. Muistan hyvin, kuinka elämä oli junnuna hyvin pitkälti liikuntaa ja urheilua. Olen kotoisin Liperin alueelta syrjemmästä, joten ohjattua urheiluseuratoimintaa ei ollut paljoa tarjolla. Suurin osa liikunnan harrastamisesta tapahtui omaehtoisesti ja kavereiden kanssa pelaten. Otettiin kavereiden kanssa luistimet mukaan kouluun, mentiin suoraan koulusta ulkojäille ja lähdettiin jäiltä pois, kun kentältä sammuteltiin jo valoja. Liperin alueella oli hyvin ohjattuja harrastuksia tarjolla, mutta aina treeneistä vapaina päivinä touhuttiin kiekon kanssa runsaasti ulkojäillä. Kouluun otettiin luistimet mukaan ja koulun jälkeen pelattiin niin kauan, kunnes valot kentältä sammuivat. ” – tuumaa Huikuri innoissaan.


Janne Huikuri on oiva esimerkki siitä, kuinka menestyvään yritystoimintaan voi saada hyvää pohjaa sekä valmiuksia jääkiekon harrastamisesta sekä joukkuelajeissa toimimisesta.

JH-Louhinnan tarinasta kerrotaan lisää hiukan myöhemmin.