Juniori Jokipojat ry

JH-Louhinta Oy:n matka jääkiekon parissa

30.01.2024
Juniori jokipojat

Tämä artikkeli on jatkoa YLIVOIMAA pelaavan pääyhteistyökumppanimme JH-Louhinnan tarinaa. Kerromme artikkelissä vielä aikaisempaa tarkemmin nimenomaan yrittäjän Janne Huikurin roolista Juniori Jokipojissa ja mille jääkiekkoharrastus näyttäytyy hänelle yhteistyökumppanina. Huikuri kertoo myös näkemyksensä yhteistyöstä Juniori Jokipoikien kanssa: mitä kaikkea hän on yrittäjänä saanut Juniori Jokipojilta.

Pääyhteistyökumppanin hatun lisäksi teillä on päässänne myös huoltajan hattu. Mitä kaikkea huoltaja puuhaa jääkiekkoilevien nuorten arjessa?

Kysymyksen kuultuaan Huikurin äänestä voi kuulla innostuksen ja ylpeyden huoltajien tehtäviä kohtaan, kun avaa meille huoltajan työtä.

” Huoltajan työ on pitää joukkueen arki hyvin rullaavana ja tehtävissä tehdään mm. pelaajien luistinten teroitusta, pelikamojen pakkaamista ja purkamista pelireissuilla. Me huoltajina huolehditaan ottelutapahtumiin mukaan EA-välineet ja jääpussit. Välillä kiristellään pelaajien kypäristä ruuvit kireälle ja autellaan muuten pelaajia heidän välineiden kanssa. Huoltotiimi on usein kopissa pelaajien kanssa valmennusta enemmän, joten pelaajat tulevat usein kertomaan meille ihan arkisia asioitaan. Pelaajat saattavat monesti kertoa, onko koulussa ollut hyvä vai huono päivä ja mitä söi evääksi ennen treenejä. Olemme pelaajien kavereina siellä ja hoidamme pientä pukukoppiterapeutin roolia.

Huoltaminen on parhaimmillaan pelaajien kokonaisvaltaista huoltamista ja me pidetään porukasta huolta. Kerromme vitsejä pojille pelimatkoilla ja kopissa sekä koetamme saada porukkaa rentoutumaan hyvien juttujemme avulla. Porukan tsemppaaminen ja hengen luominen on yksi huoltajan tärkeimpiä juttuja. Kannustamme joukkuetta tappiopelien jälkeen nostamaan leukaa ylös ja yrittämään seuraavalla viikolla paremmin. Yksi parhaista puolista huoltohommissa on toiminnan sosiaalisuus, sillä ollaan kaverustuttu ihan vapaa-ajallekin hyviksi ystäviksi sekä huoltajien että valmentajien kanssa. Laitamme joskus saunan lämpiämään vapaa-ajalla huoltotiimin kanssa ja huoltohommissa aikuisetkin voivat tavata samanhenkisiä ihmisiä. ” – kertaa Huikuri huoltajien arkea.


Huoltotehtävät eivät ole siis mikään pakollinen paha huoltajille, vaan he aidosti nauttivat pelaajien auttamisesta. Huoltotiimi hitsautuu kauden aikana yhteen koko muun joukkueen tavoin ja syntyy koko elämä mittaisia ystävyyssuhteita.

Miten Juniori Jokipojat on kehittynyt seurassa toimimisesi aikana?

” Seurassa on ollut hienoa huomata tyttökiekon alkaminen ja sen toiminnan kehittyminen. Se on Juniori Jokipojille hyvä kehityssuunta, jotta saamme hienon jääkiekkokokemuksen kasaan tytöille. Valmennus on seurassamme aina ollut laadukasta sekä ammattitaitoista. Seuran kokonaisvaltaista kehittymistä tapahtuu jatkuvasti, mutta itse olen niin sisällä joukkueen mukana, että yhden tietyn aihealueen kehittymistä on haastavaa havaita. Kaikki on kehittynyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin.

Tällä hetkellä yhteistyökumppanuuttamme nostetaan aikaisempaa enemmän esiin, esimerkiksi tämän haastattelun kaltaisilla pienillä jutuilla. Yrityksemme esiin nostaminen näiden pienien markkinointijuttujen kautta tuntuu meille merkityksellisemmältä, kuin pelkkä mainoksen laittaminen hallin seinään. Nämä pienet markkinointitarinat ovat hieno ele yhteistyökumppanuutemme arvon esiin nostamiseen. Saamme tällä hetkellä enemmän irti yhteistyökumppanuudesta. ” – tiivistää Huikuri.


Millainen paikka Juniori Jokipojat on harrastaa teidän näkökulmastanne?

” Juniori Jokipojat on ihan huippupaikka harrastaa. Kilpajäähallin valmistuttua saamme enemmän jääaikaa, joka mahdollistaa uusien ryhmien mukaan ottamista. Voin suositella harrastamista jokaiselle liikunnasta kiinnostuneelle, niin lapselle kuin aikuisellekin. Kulutkin ovat jääkiekossa nuoremmissa ikäluokissa hyvin maltillisia, joten kulupuolikaan ei muodostu esteeksi harrastamiselle. ” – avaa Huikuri.

Seuraavaksi Huikurilta kysytään, että mitä hän on saanut yrittäjänä yhteistyöstä Juniori Jokipoikien kanssa. Onko hän vain tukenut seuraa saamatta mitään hyötyä yritykselleen, vai onko mukaan tarttunut jotakin konkreettista?

” Yhteistyökumppanina olen saanut uutta porukkaa ympärilleni, verkostoitumista sekä tunnettavuutta. Yrityksemme näkyy tällä hetkellä niin hyvin monessa paikkaa seurassamme: verkossa, hallilla ja peliasuissa. Koska olen itse jäähallilla niin paljon, niin yrityksemme logo on saanut kauttani myös kasvot jäähallilta. Kaikki jääkiekkopiireissä tuntuvat tietävän yrityksemme. Koska itse olen niin paljon mukana jääkiekkopiireissä, niin koen tärkeäksi kantaa mahdollisimman ison korteni kekoon seuran kehittymisen eteen. Tästä yhteistyöstä tulee vaan hyvä fiilis. ” – kertoo Huikuri.

Mistä syystä suosittelisitte juuri jääkiekkoa hyväksi harrastukseksi?

” Yhteisöllisyys ja sosiaaliset taidot kasvavat junnuilla äärimmäisen paljon, sillä he pääsevät toimimaan yhdessä sekä ajattelemaan joukkueen ja yhteisön etua. Joukkueurheilusta saa samalla myös lisää urheilullisuutta ja oppii terveellisiä elämäntapoja. Joukkueissa opitaan paljon porukassa toimimista ja yhteisiä pelisääntöjä, jotka helpottavat kouluelämää sekä työpaikoilla toimimista. Ihan konkreettisesti aikataulujen noudattaminen ja aamuherätyksiin tottuminen on erittäin tärkeää oppia tulevaisuutta ajatellen. Jääkiekko on joukkuelajina hieno kasvualusta, sillä täällä oppii toimimaan eri ikäisten ja erilaisten persoonien kanssa. Jääkiekon selkeä rikkaus on, että joukkoomme mahtuu niin erilaista väkeä, mutta kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja harrastavat porukassa. ” – kiteyttää Huikuri tärkeän aiheen osalta.

Mille koneelle urheilumiehelle näyttäytyy joensuulaisen jääkiekkoilun tulevaisuus?

” Jääkiekon tulevaisuus näyttää Joensuussa valoisalle. Meillä on tarjolla pelaajille iltapäiväjäitä ja erinomaisen tasoista valmennusta. Jos harrastajalta löytyy intoa haastaa itseään ja tehdä töitä tavoitteidensa eteen, niin meidän ympäristöstämme voi ponnistaa ihan minne saakka tahansa. ” – toteaa Huikuri haastattelun päätteeksi.

Valtava kiitos JH-Louhinnalle pitkästä yhteistyön matkasta Juniori Jokipoikien parissa sekä tälle kaudelle pääyhteistyökumppaneiden kelkkaan hyppäämisestä.