Juniori Jokipojat ry

Seuran tarinoiden kertominen

28.08.2023
Juniori jokipojat

Tällä hetkellä ulkona on syksyinen keli, mutta elokuun aurinkoisempina päivinä jäähallilla kävi pyörimässä haastattelija. Haastattelija huomaa, että jäähallin ympäristössä tapahtuu selvästi muutoksia, sillä kilpahallin remontti on täydessä vauhdissa. Tämä aiheuttaa omanlaista kuhinaa hallille. Haastattelija kierteli ympäri jäähallia fiilistellen hallin tunnelmaa. Hallilla pyörii jatkuvasti kokeneita ja vuosia seurassa toimineita joukkueiden toimihenkilöitä, huoltajia, joukkueenjohtajia, seuran työntekijöitä ja kauan lapsiaan harrastuksiin kuskanneita vanhempia. Kaikki tekevät parhaansa luodakseen mahdollisimman hyvän ympäristön lapsille ja nuorille viettää laadukasta urheilun arkea.

Hallin käytäviltä, pukukopeista ja kaukalojen läheisyydestä voi aistia tämän ympäristön pitävän sisällään mahtavia tarinoita vuosien varrelta. Pukukoppi on joukkueille pyhä paikka ja osan tarinoista kuuluukin jäädä pukukopin seinien sisäpuolelle. Urheilu, jääkiekko ja Juniori Jokipojat kuitenkin pitää sisällään valtavan määrän kertomattomia tarinoita, joita aiomme jakaa tulevaisuudessa aikaisempaa enemmän. Seuran historia pitää sisällään paljon menestystä, onnistumista, itsensä ylittämistä ja erittäin laadukasta arkitoimintaa, jonka tahdomme avata tulevaisuudessa seuraajillemme entistä paremmin.

Ensimmäiset tarinat kerrotaan nyt ja avaamme, miksi jääkiekko on niin hieno harrastus ja miksi Juniori Jokipoikien matkassa kannattaa olla mukana! Haastatteluun löytyy seuran junioripelaajia, joista yksi on U9 ikävaiheesta, toinen U10 ikävaiheesta ja kaksi U18 ikävaiheen pelaajaa löytyi myös mikrofonin äärelle. Pelaajilta kyseltiin muun muassa parhaita asioita jääkiekon pelaamisesta, mitä harjoituksissa tehdään ja paljon muuta. Haastateltavat sanailivat hienosti.

U10 joukkueen pelaaja kertoo pitävänsä kiekon kanssa taituroimisesta.
” Aloitin pelaamaan jääkiekkoa kolmevuotiaana. Jääkiekkoa pelatessa tulee kiva fiilis, voi ihan täyttä luistella vaan, maila on vähän niinku tikku, sillä on kiva liikuttaa esinettä”

”Jääkiekko on parasta koska sitä on kiva pelata ja oppii erilaisia taitoja. Maalintekeminen on parasta. Harjoituksissa me pelataan 2vs2-pelejä, syöttämällä valmentajalle saa hyökkäysvuoron. Me tehään myös esteratoja harjoituksissa. ”


U9 joukkueen maalivahti ottaa mallia NHL-peleistä.

”Jääkiekossa tulee hyvä fiilis, kun saa torjuttua maalilla. Tykkään olla maalivahti, katsoin NHL-pelien torjuntoja ja innostuin kokeilemaan maalilla. Polkkarit on tosi pehmeät niin ne tuntuu kivalta jalassa”

”Räpylätorjunnat ja luisteleminen on parasta jääkiekossa. Harjoituksissa pelataan 3vs3-pelejä yhteen maaliin, niissä on kivaa kun pääsee torjumaan molempien joukkueiden vetoja.

Molemmat pelaajat U9 ja U10 joukkueista haaveilevat NHL:stä ja maajoukkuepeleistä.

Hallilta löytyi myös pari U18 ikävaiheen pelaajaa, jotka ehtivät juuri ja juuri haastatteluun keskellä kiireistä harjoitusaikatauluaan. Kaksi nuorta miestä vastaili sen verran rennosti kysymyksiin, että lieneekö tämä ollut herroille edes päivän ensimmäinen lehdistötilaisuus.

Juniori Jokipoikien U18 pelaajat haaveilevat ammattilaisuudesta ja NHL:stä, sekä kommentoivat harrastamistaan näin:

”Jääkiekko on tosi monipuolinen harrastus. Tykkään kun tämä vaatii hyvää sitoutumista. Harjotuksissa meillä on ensin oheistreeni, sitten jäätreeni ja loppuverryttelyt. Oheistreenissä on usein puntti ja jääharjoituksissa kamppaillaan paljon. Pelit on jääkiekossa parasta, viikko valmistaudutaan ja treenataan kunnolla pelejä varten, sitten päästään reissaamaan yhdessä bussilla ja yöpymään hotelleissa.”

U18 pelaajat kehuvat harjoituksiaan kaikkiaan monipuolisiksi.

”Jäätreeneissä harjoitellaan joukkueena hyökkäys- ja puolustuspelaamista. Meillä on myös yksilötaitotreenejä, niissä harjoitellaan usein esimerkiksi terän käyttöä luistellessa ja eri kulmista ja asennoista laukomista. Treenaamme iltaisin neljästi viikossa kolme tuntia kerrallaan ja aamuisin yhteensä kuusi tuntia viikossa. Haaveenani on tehdä lajista ammatti ja pelata jääkiekkoa mahdollisimman pitkään.”

Seura mahdollistaa pelaajille oman ikäluokan harjoitusten lisäksi aamuakatemian harjoituksia ja iltapäiväjäitä. Maalivahtipuolella seurassa on oma maalivahtikoordinaattori, joka auttaa maalivahtien yksilöllisessä kehittymisessä. Seuran urheilupuolen ammattihenkilöstö kommentoi myös aamuharjoitusten olevan erinomainen kisailun paikka; toinen valmentaja ohjeistaa kenttäpelaajia tekemään mahdollisimman paljon maaleja ja maalivahtivalmentaja avustaa maalivahteja nollaamaan näitä yrityksiä.

Juniori Jokipoikien tulevaisuuden yhteistyökumppaneiden etsiminen on käynnissä. Tästä kuullessaan U18 pelaajat intoutuvat välittämään terveisiä alueen yrityksille.

”Juniori Jokipojilla on seurana erittäin hyvä tulevaisuus, junnujoukkueilla menee hyvin ja täältä tulee todella hyviä pelaajia. Tulevaisuudessa tämä seura on vielä entistäkin parempi. Yritysten kannattaa tukea seuraa ja joukkueita, niin menestymme jatkossa vielä paremmin.”

Juniori Jokipoikien kanssa yhteispelistä kiinnostuneet yritykset voivat ottaa yhteyttä seuran toiminnanjohtajaan Jouni Juurelaan osoitteesta [email protected].