Juniori Jokipojat ry

Tyttökiekko - Info

Juniori Jokipoikien tyttökiekkovuorot alkavat 3.9. alkaen Mehtimäen jäähallilla. Kaikki tytöt ovat tervetulleita ihastumaan jääkiekkoon harrastuksena kanssamme. Tyttökiekkoryhmissä aikaisempaa kokemusta jääkiekon pelaamisesta, luistelusta tai ylipäätään liikunnasta ei tarvitse tytöillä olla, sillä me opetamme nämä taidot perusteista lähtien. Pääasia on saada lapset liikkumaan ja rakastumaan suomen seuratuimpaan urheilulajiin jääkiekkoon.

Lajia voi tulla rohkeasti kokeilemaan, vaikka ei olisikaan ihan varma, onko laji sittenkään oma juttu. Jääkiekossa parasta on yhdessä tekeminen ja uusien kavereiden hankkiminen. Tyttökiekko on kaikista parasta silloin, kun harrastukseen saapuu omien kavereiden ja kaveriporukan kanssa, joten ottakaa rohkeasti kaverinne mukaan harrastuksen pariin.

Pääasia meille on saada Joensuussa kunnon tyttökiekkobuumi aikaiseksi ja saada runsaasti uusia tyttöjä aloittamaan jääkiekko sekä innostumaan liikunnallisesta elämästä kanssamme.

MIKSI JUURI JÄÄKIEKKO HARRASTUKSEKSI?

Jääkiekko on loistava ja monipuolinen harrastus. Jää on elementtinä lapsille mielenkiintoinen, sillä ensimmäiset luistimen potkut tuntuvat jännittävältä ja jäällä kiitäminen on hauskaa. Jäällä liikkuessa tasapaino kehittyy ja jääkiekossa tilanteet kentällä tulevat nopeasti -> lapsi pääsee toimimaan kiekon kanssa paljon. Jäähalli on myös mielenkiintoinen ympäristö, jossa voi kuulla luistelun ääniä ja kiekon kopinaa, nähdä suuren hallin hienon valaistuksen ja kaiken jännän mitä kaukalossa tapahtuu. Jäähallilla on uusille harrastajille paljon uutta ihasteltavaa ja ihmeteltävää.

Harjoittelun kautta luisteleminen alkaa tuntua luonnolliselta liikkumiselta, eikä tekniikkaan tarvitse enää keskittyä yhtä paljon – pääset keskittymään itse peliin ja maalintekoon enemmän. Pääset laukomaan kiekkoa, pelaamaan syöttöpeliä yhdessä kavereidesi kanssa ja tekemään hienoja maaleja! Voit myös kokeilla maalivahtina, jolloin pelkästään jo maalivahdin varusteista saat uuden kokemuksen. Maalivahtina saat onnistumisia torjunnoista ja olet todella ratkaisevassa roolissa joukkueellesi!

VARUSTEET TYTTÖKIEKOSSA

Harjoituksissa tarvittavat pakolliset varusteet:

 • Luistimet
 • Ristikollinen kypärä
 • Kaulasuojus
 • Jääkiekkomaila
 • Säärisuojat
 • Kyynärsuojat
 • Jääkiekkohanskat

Vapaaehtoiset, turvallisuutta lisäävät varusteet:

 • Alasuoja
 • Hartiasuoja
 • Pelihousut

Juniori Jokipojilta saa kokeilijoille myös lainaan kaikkia varusteita! Jos jotain varusteita ette ehdi hankkimaan tai jotain unohtuu, niin ei hätää, Juniori Jokipoikien lainavarusteilla pääset alkuun!

Miten tyttöjen jääkiekkoharrastuksen aloittaminen etenee?

 • 7-15-vuotiaat tytöt voivat ilmoittautua kerran viikossa kokoontuvaan tyttökiekkoryhmään
 • U12 tyttöjen joukkueeseen voivat ilmoittautua kaikki enemmän harjoittelemiseen innostuvat tytöt, harjoitukset ovat kolmesti viikossa ja joukkueella on myös pelejä
 • 5-8-vuotiaat tytöt voivat ilmoittautua myös luistelu- ja kiekkokouluun sekä lapsi-vanhempi-ryhmään

Myös alle 5-vuotiaat tytöt voivat ilmoittautua luistelukouluun/lapsi-vanhempiryhmiin.

Tyttökiekkoryhmä harjoittelee kerran viikossa samalla jäävuorolla U12-joukkueen kanssa, joten siirtyminen tyttökiekosta U12-joukkueeseen on äärimmäisen helppoa. Myös luistelu- ja kiekkokoulun puolella lajista innostuvat tytöt voivat siirtyä missä tahansa vaiheessa kautta tytöille suunnattuihin ryhmiin.

Vanhemman rooli tyttökiekossa
Vanhemmat voivat seurata harjoituksia hallilla ja vapaaehtoiset otetaan ohjaushommiin jäälle mukaan, mikäli uudet vanhemmat haluavat lähteä apukäsiksi ohjaustoimintaan.

Ohjaus harjoituksissa
Vastuuohjaajana toimii Ellamari ja kaikki ohjaajat ovat seuran kouluttamia. Kaikissa ryhmissämme tyttöjen kanssa jäällä on useita ohjaajia. Jokainen lapsi saa ohjausta ja jokainen lapsi huomioidaan yksilöllisesti. Ohjauksesta innostuneet uudet vanhemmat otetaan ohjaukseen mukaan!

Miten tyttökiekko tuokio etenee?
Paikalle kannattaa tulla noin 15-30min ennen jään alkua. Varusteet puetaan päälle pukukopissa. Sen jälkeen siirrytään yhdessä jäälle. Jäällä vietetään iloinen liikunnallinen hetki, missä opetus tapahtuu leikkien ja pelien avulla. Tyttöjen kiekkoryhmissä opetellaan luistelun ja jääkiekon alkeita erilaisten leikkien ja pelien sekä harjoitteiden avulla. U12 joukkuetoiminnassa mukaan tulevat myös sarjapelit.

QA

Pitääkö olla kaikki varusteet?
Harjoituksissa tarvittavat pakolliset varusteet ovat luistimet, ristikollinen kypärä, kaulasuojus, jääkiekkomaila, säärisuojat, kyynärsuojat, jääkiekkohanskat. Yhteistyökumppanimme Intersport Erä-Urheilu myy jääkiekkovarusteita ja heillä on kattava valikoima.

Onko varusteiden oltava uuden kiiltäviä ja kalleinta sorttia?
Ei ole tarpeellista. Käytetyt varusteet riittävät vallan mainiosti, mikäli ne ovat täysin toimivia ja laadukkaita. Harrastuksen kustannusten laskemiseksi käytettyjä varusteita voi käyttää. Myös täysin uudet varusteet käyvät. Juniori Jokipoikien varustevarastosta saa tarvittaessa myös varusteita

Millaista ohjaus on?
Paikalla on seuran kouluttamat ohjaajat ja harjoitussisältöihin ovat omat vaikutteensa tuoneet seuran ammattivalmentajat.

Luistimien teroitus?
Järjestetään koordinoidusti seuran kautta useamman kerran talven aikana, teroituspäivistä tiedotetaan erikseen ennakkoon osallistujille.

Saako vanhemmat mennä kengät jalassa jäälle?
Jäällä mukana toimivilla vanhemmilla on oltava luistimet jalassa sekä myöskin kypärä päässä.

Saako vanhemmat mennä aitioon?
Vanhemmat saavat tulla mukaan aitioon, mutta suositellaan vanhempia menemään katsomoon seuraamaan treenejä.

Riittääkö jos tulen viittä minuuttia ennen jään alkua paikalle?
Suosituksena on saapua 15-30 minuuttia ennen harjoitusten alkua paikalle.

Alla olevan linkin takaa löydät ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja tyttökiekosta;
https://juniorijokipojat.fi/joukkueet/tyttokiekko

Tyttökiekkoon otetaan uusia harrastajia jatkuvasti, joten älä mieti enää vaan tule rohkeasti kokeilemaan - vaikka jo seuraaviin harjoituksiin!

Jos mieleenne herää kysymyksiä liittyen tyttökiekkoryhmään, vastailee ryhmän valmentaja Ellamari Tyrväinen kysymyksiin. Mikäli haluaisit päästä suoraan mukaan U12-joukkueen toimintaan, joukkueenjohtaja Petteri Partanen antaa mielellään lisäinfoa aiheesta ?

Valmentaja tyttökiekko:
Ellamari Tyrväinen, puh. +358445069355

U12 joukkueen yhteystiedot
Petteri Partanen, puh. +358505823005