Korona tiedote: Jääkiekkoliitto suosittelee maskien käyttöä jäähalleilla ja vieraspelimatkoilla !

29.09.2020

Jääkiekkoliitto suosittelee maskien käyttöä jäähalleilla ja vieraspelimatkoilla !

Koronatilanteen muuttuessa on maskisuosituksia päivitetty viranomaisten toimesta osin paikallisesti, osin koko maan tasolla.
Nykytilanteessa myös Jääkiekkoliitto suosittelee vahvasti maskien käyttöä jäähalleilla. Suositus koskee joukkueiden toimihenkilöitä, yleisöä ja jäähalleissa muutoin asioivia erityisesti silloin, kun turvaetäisyyksistä ei pystytä huolehtimaan.
Vieraspelimatkoilla myös joukkueiden kannattaa sisäilman kierron vuoksi käyttää maskeja linja-autoissa ja esim. vilkkailla taukopaikoilla. Mikäli juniorijoukkueet liikkuvat vieraspeleihin linja-autoilla, on hyvä miettiä onko kannustajia eli vanhempia nykytilanteessa hyvä ottaa kyytiin mukaan.

Muilta osin aiemmin julkaissut ohjeet pätevät edelleen: Lue tästä 12.8. päivitetty ohjeistus hallikäyttäytymisestä ja hygieniasta korona-aikana.

http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/5121-paivitetty-ohjeistus-vain-terveena-hallille

Suositus kasvomaskin käytöstä Siun Sote

Yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää. Suosituksella pyritään ehkäisemään riskejä, jotka syntyvät, kun toisilleen ennestään tuntemattomat ihmiset kohtaavat julkisissa liikennevälineissä. Maskisuositus ei koske työyhteisöjä ja koulukyytejä.

Valtakunnallisesti kasvomaskia suositellaan käytettäväksi palattaessa riskialueelta Suomeen ja jos omaehtoisen karanteenin aikana on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella.
Siun sote ohjeistaa koronavirustestiin hakeutuvat erikseen tarvittavasta suojautumisesta testausaikaa varattaessa.
Tarkemmat tiedot suosituksesta ja ohjeet kasvomaskin käyttöön löydät THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

Dataline Sport | Molentum Oy